24 juni 2014

Stenciler, stämplar och färger

Jag har köpt på mig rätt många stenciler och inkpads genom åren men inte använt dem i alls så stor utsträckning som jag velat och det beror mycket på att de fyrkantiga ink blending-verktygen var så otympliga och svåra att arbeta med. Nu har TimHoltz släppt de nya runda ink blending-verktygen och det är en sån skillnad så det kan jag inte förklara. Jag har gjort en hel drös med kort sista tiden med stenciler, stämplar och dye inks från Tim Holtz och Hero Arts.

Jag började med att göra bakgrunden. Jag maskade av pappret och gjorde havet med Salty Ocean och himlen med Tumbled Glass. Ön är färgad med Peeled Paint och är en moln-die som jag stansade ut och klippte av nederdelen på. Sen stämplade jag båten, träden och blommorna, färgade dem och klippte ut. Båten och träden är målade med distress markers och blommorna med distress inks i olika oranga färger, minns inte vilka nu. Glittret är Wink of Stella Glitter Pen.

 Jag har använt mig av de här stämplarna som jag köpt från Simon Say's Stamp i USA:

Bakgrunden på det här kortet är gjord med en stencil från MFT:Jag använde olika oranga och gula distress inks för att skapa cirklarna och sen värmeembossade jag dem med Judikins iridescent sparkle embossing powder. Efter det gick jag över bakgrunden med Squeezed Lemonade distress ink. Fjärlilen är en Memorybox die och den är jättestor som ni ser. Därför använder jag inte den särskilt ofta men på det här kortet passade den bra. Den är också färgad med distress inks och sen glittrad med Stickles Paprika.